Implantaten

IMPLANTATEN
Wij hebben veel ervaring met implantaat systemen. Zowel in Kroon -en brugwerk als ook in prothetiek. Dit is mogelijk op conventionele basis maar geschied tegenwoordig ook veel op basis van de cad-cam technologie. Bij ons kunt ook ook kostenloos een torque /momentsleutel in bruikleen krijgen.
Astra tech, Bego, Camlog, Megagen en Straumann en andere systemen zijn op aanvraag beschikbaar.

Een van onze expertises is het vervaardigen van nieuwe werkstukken en constructies op bestaande systemen. In de dagelijkse praktijk vragen patiënten soms om een nieuwe constructie op een ouder systeem. Over welk type implantaat het gaat is vaak niet meer bekend. Bij Van Toorn Tandtechniek kunt een opg of solo sturen of de constructie, bijvoorbeeld “de steg” losmaken. Wij kunnen u de benodigde afdrukstiften leveren en in overleg met u bepalen wat met de hedendaagse technieken de beste op lossing is. Op deze wijze kunnen wij een perfect werkstuk vervaardigen waar de patiënt weer jaren plezier van heeft.

implantatenvantoorntandtechniek

De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in de wrap around constructie. Dit zijn implantaat constructies op minimaal 4 implantaten op basis van titanium. Deze vervaardigen wij in twee types.

Type 1 is een constructie van titanium met nano versterkte composiet elementen van Candulor.
Type 2 is een constructie van titanium met Visio Lign crea lign van Bredent. Dit is een composiet met porselein deeltjes.

Het voordeel van deze constructies is dat het:

- verschroefbaar is
- de patiënt het gevoel van een vaste constructie geeft
- prijstechnisch interessant is t.o.v. opgebakken porselein
- reparabel is met een UV lamp waardoor de constructie kan blijven zitten

Het is voor ons belangrijk dat we allround zijn in tandtechniek. Bij implantaat werk is het belangrijk dat er korte lijnen zijn tussen de prothese technicus en de kroon en brug technicus. Of het nu gaat om een implantaat, gedragen prothese of kronen op implantaten, wij treden altijd met u in contact over de beste opties.

Gemaakte Implantaten

Samenwerken?


Wilt u onze kwaliteit testen, of wilt u niet afhankelijk zijn van één tandtechnisch laboratorium? Dan zijn wij de flexibele partner die u zoekt!

Allround in tandtechniek!